Dimmer styrning, 1-10V

Bild av Dimmer styrning, 1-10V

NEXA LDR-1303 Dimmer med 0-10 V utgång för styrning av utrustning som har 1-10 V interface, vit

Art.nr.: LDR-1303
Tillv.: Deltaco
199 kr
Lägsta priset senaste 30 dagarna: 199 kr
Varan är tillfälligt slut.
Skicka påminnelse när varan åter finns i lager?
Du måste ha ett konto och vara inloggad för att få påminnelse
Kompatibel med fjärrstyrda produkter i denna butik som är märkta med denna symbol. Tellstick ZNet, Net och Duo kan användas för att styra dessa produkter från en webbläsare eller telefon. ZNet v1 kan inte användas med 433MHz sensorer.

1-10 V är en standard för analog styrning som är implementerad i många LED-drivdon (konstantspänning) men finns även i andra tillämpningar, t.ex. i fläktmotorer för ventilation.

< 1 V är AV, 1 V är lägsta värde och 10 V är högsta värdet. Det är drivdonet som bestämmer hur värdet skall tolkas och översättas till ljusstyrka. En linjär styrsignal behöver inte betyda en linjär dimring. När AV skickas till LDR-1303 så sänker LDR-1303 värdet ned mot 0 V. Beroende på hur drivdonet är konstruerat så kan LED:arna fortsätta lysa en liten stund efter att man har skickat AV. Det är drivdonets egenskaper som bestämmer om ljuset stängs av direkt eller fortsätter lysa en stund. LDR-1303 drivs med 12-24V via drivdonet i de fall en AUX-utgång är tillgänglig eller via en extern transformator.

Får ej anslutas till 230V. Kompatibel med samtliga självlärande sändare i System Nexa.

Inställning för lägsta dimmernivå:

Tänd din lampa med fjärrkontrollen. Tryck till 2 gånger i snabb följd på mottagarens inlärningsknapp. Dioden blinka snabbt och mottagaren är i programmeringsläge. Tryck på ON-knappen 1 gång så går lampan direkt till en ny lägsta nivå, vid nästa tryck på ON-knappen går mottagaren till en ännu högre dimmer nivå. Detta kan upprepas 3 gånger till man hittat den optimala lägsta dimmernivån. Det man vill uppnå är en så låg nivå som möjligt men utan att lampan helt släcks eller flimrar. Skulle lampan flimra vid en mycket låg dimmernivå trycker du bara på OFF så vänder dimmer nivån upp till nästa nivå. (Totalt finns det 4 olika nivåer)

När du är nöjd med lägsta dimmernivå trycker du 2 gånger i snabb följd på inlärningsknappen för att spara inställningen. Dioden slutar att blinka.

Specifikationer:

  • Drivspänning 12-24 V
  • Frekvens 433,92 MHz
  • Antal minnesplatser 10 st
  • Strömförbrukning vid standby 30mA
  • Mått(BxDxH): 44x40x22mm
Kunder som köpt denna produkt har också köpt